söndag 13 december 2009

Våren 2010



I dagarna kommer några av er att få hem vårens program för hantverkscaféer och "Lördagar i Ateljén" i brevlådan. Vårprogrammet kommer också att finnas i våra församlingshem och i kalendern på församlingens hemsida. Hoppas ni finner något av intresse! Ni kan redan nu se bilder från verksamheterna i tidigare inlägg i bloggen, men under de närmaste dagarna kommer jag att lägga in fler återblickar från våra träffar.

Vårens första lördag i ateljén är den 30 januari på temat
"Broderi från hjärtat". Jag kommer att vägleda er med tips och idéer vad gäller material och tekniker, men broderierna kommer från era egna hjärtan, era egna berättelser. Låter det för "djuplodande" så kan man gärna arbeta med hjärtformen. För er som varit med några gånger vet att även om det står broderi från... så går det bra att tex. tova hjärtan i ull också. I lästipset nedan rekommenderar jag en bok om Gunilla Skyttla och Raine Navin, två inspirerande konstnärer som ser det stora i det lilla. Jag tror att boken kan vara en inspirationskälla för livet i största allmänhet men också inför den 30 januari.
Den 1 februari kommer guldsmed Lena Björfelt till Skoghalls kyrka och pratar om "Smycken till livet". Lena kommer också att visa sina smycken förstås. En närmre presentation av Lena kommer i bloggen veckan före den 1 feb.
Ha en fortsatt fin luciakväll!
Annika Eriksdotter

Lästips:
Raine & Gunilla, En livs levande bok, Skyttla & Navin, red. Ann-Kristin Hallgren,
ISBN: 91-972654-7-0.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar