onsdag 23 december 2009

Julens dofter




Så var det dagen före julafton.
Att skriva om apelsiner och hyacinter känns väldigt ytligt men vårt hus är fyllt av dofter. Hyacinterna har slagit ut, apelsiner med nejlikor hänger i köksfönstret, vänner kommer förbi och dricker glögg med pepparkakor, elden sprakar i öppna spisen. I våra kyrkor och församlingshem har vi givetvis inga hyacinter eller andra starkt doftande blommor med tanke på er som är allergiska. Men här finns granar, levande ljus, underbar musik, ord som går in i våra hjärtan och framför allt, här finns människor som bryr sig om.
Vi människor behöver alltid varandra, men så här i juletid blir det extra påtagligt. Några av församlingens konfirmander har nu i december fått se Charles Dickens "En julsaga" på Värmlandsteatern. Den berättelsen belyser verkligen vikten av hur viktigt det är att vi delar med oss av både materiella saker men framför allt av kärlek.

Svenska kyrkan för internationellt arbete "Hela världen" har just nu en julkampanj, "Nu tändas tusen juleljus. Var med och tänd hoppets ljus genom att ge din julgåva! 90 0122-3 Pg 900-1223 Bg."
Det finns många, många viktiga ändamål att skänka pengar till, om du har möjlighet, gör det!
I morgon, julafton, läggs Jesus i sin krubba av barnen i Hammarö kyrka kl. 11.00. Kl. 17.00, också det i Hammarö kyrka blir det en stund för eftertanke i årets julbön. På julnatten kl. 23.30 är det midnattsmässa i Skoghalls kyrka.
Du är hjärtligt välkommen!
Här hemma börjar det nu bli dax att klä granen, om julgransbelysningen fungerar i år återstår att se...

Goder afton
Annika Eriksdotter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar