fredag 21 oktober 2011

Tomorrow is a mystery

För en tid sedan vandrade jag runt i Gamla stan i Stockholm. Utanför en av alla affärer hängde ett tillsynes gammalt tygstycke med texten: Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. Jag vaknade upp lite, kom på mig själv med att gå och tänka på annat istället för att känna in atmosfären i Gamla stan. Varje dag är ju verkligen en gåva och som det står i psalm 180, en skimrande möjlighet. Det gäller att ta vara på den möjligheten i stort som smått. Därmed inte sagt att vår historia och morgondagens mysterium inte är viktiga. Alla tre bildar en helhet. I andra versen i psalm 180 står: Var afton står klara stjärnor och frågar dig vad du gav. Det är ju viktigt att också titta bakåt, med eftertanke och dra lärdom av historien. I tredje versen står: Var morgon dig Herren kallar och väcker din vilja på nytt. Den textraden säger mig att det är viktigt att möta det nya och varandra med nyfikenhet och öppenhet.

På måndag har DU möjlighet att få lyssna till domprost Staffan Kvassman. Han kommer till Inspirationscaféet, med tema färg, i Skoghalls kyrka kl. 14.00 och talar runt den violetta och svarta färgen. Det kommer garanterat att bli intressant, färg kan man tala om utifrån så många olika aspekter och vi är ju alla omgivna av olika färger och nyanser.
Efter Staffan Kvassmans föredrag är det café i församlingshemmet, ta med dig stickningen och kom! Du är hjärtligt välkommen.
Trevlig helg
Annika Eriksdotter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar