torsdag 22 september 2011

Låt oss inspirera varandra

Nu på lördag träffas en grupp på Arken för att tova kakor och godis i ull, det är dessvärre fullbokat. För dig som inte kom med den här gången så återkommer temat tovning under våren. Även på vår sista träff för hösten den 19/11 kan det finnas möjlighet att tova. När vi tovar använder vi oss av svensk ull, på Åddebo ulls hemsida kan man läsa:

Värt att veta!

När syntetfibrer tillverkas i stora fabriker så förbrukar vi oljeresurser, ett av jordens sparkapital av lagrad solenergi. En syntetisk fiber förbrukar mellan tre och sex gånger sin egen vikt i olja då den framställs medan ull skapas, med naturens hjälp, av sol, regn och vatten.

Vi kommer med andra ord att skapa i ett material som inte bara är vackert och roligt att jobba i, utan som också är miljövänligt. Under helgen kommer du, här på bloggen, att få se vad vi skapade under lördagen. Förmodligen blir det en och annan prinsessbakelse och engelsk konfekt...


På måndag fortsätter vi att använda naturmaterial. Då startar höstens serie av Inspirationscaféer i Skoghalls kyrka på tema färg.
Måndagens färg är grönt och just gräs är en fin symbol för det växande livet. Lena Larsson, diakon, talar om den gröna färgen och den som vill kan prova på och göra en enkel liten gräskrona eller bordsdekoration med höstens grönska. Kanske känns det lite avigt att hålla på med gräs i september, men vi håller kvar sommaren så länge som möjligt.
Plocka gärna fram din egen stickning/virkning osv vid kaffet, låt oss inspirera varandra!
Alla välkomnas hjärtligt!
Trevlig helg
Annika Eriksdotter

Inspriationscafé, Skoghalls kyrka, måndag 26/9, kl 14-16, ingen föranmälan, det är kostnadsfritt och fika finns att köpa för 20:-.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar