torsdag 8 september 2011

Ankomst, 12 tolkningar av julkrubban

Det är långt ifrån alla som har en julkrubba i sitt hem i juletid, långt fler har tomtar eller änglar. Det finns många olika anledningar till det. Vad vi vill göra med utställningen Ankomst, 12 tolkningar av julkrubban, som har vernissage den 5 december i Konsthallen, Hammarö bibliotek, är att rikta fokus på julkrubban som bärare av en berättelse om kärlek, liv och hopp. Julkrubban påminner oss om det som hände för 2000 år sedan, vi får en utgångspunkt i samtalet, vi kan samlas vid julkrubban.

Vi kommer att närma oss temat om Jesu födelse i olika material och tekniker, det är nu klart vilka de medverkande är:
Barbro Pihl - måleri, Cecilia Stigevik - måleri, Elena Zak - ikonmåleri, Ellinor Henriksson - teckningsbaserade bilder, Hans Westlund - måleri, Ingrid Henriksson - stengods, Jan-Evert Petersson - foto, Louise Warnqvist - silver, Maria "vildhjärta" Westerberg - trä, Solweig Nyström - textil och Ulrica Bergström - amigurumi. Du kommer också att få se "inspirationskrubbor" av återvinningsmaterial, pepparkaksdeg, lego…
Nu är det ju ett bra tag kvar till december, men i slutet av november kommer utställarna att presenteras närmare här på bloggen.
God kväll
Annika Eriksdotter





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar