tisdag 2 februari 2016

Avtackning och ljus


I söndags var det Kyndelsmässodagen och  Ljusgudstjänst i Skoghalls kyrka. Foto/skapande/äventyrs konfirmander hade skapat en mässhake på tema ljus och mörker och valt musik. Kantor Birgitta Ekängen spelade  bland annat musik av Adele och Justin Bieber.

"Kyndelsmässodagen, som också kallas Jungfru Marie Kyrkogångsdag, handlar om hur Jesus enligt judisk lag (3 Mosebok 12) bars fram i templet av Josef och Maria när han var fyrtio dagar. I templet finns Symeon och Hanna som är gamla och har väntat, hoppat och trott på Gud under sitt liv. Mötet mellan dem och barnet som bärs fram i templet berättar om att Jesu identitet som Gud blir tydlig för Symeon, och Jesus blir svaret för dem på Guds löften. Symeon säger orden om att han nu när han sett ljuset kan dö i frid Lukasevangeliet 2:22-38). Jungfru Marie kyrkogångsdag har därför kommit att handla om ljuset (kyndel – engelskans candle – ljus)." svenskakyrkan.se


I gudstjänsten avtackades också vår präst Erik Andersson som i mars börjar arbeta i Angereds församling. Människor som Erik mött i olika sammanhang, i ljus eller mörker har uttryckt sin stora uppskattning. Vi kollegor är också oerhört glada över att ha fått möta och arbeta tillsammans med Erik. Vi önskar dig stort lycka till i ditt fortsatta arbete!
Annika Eriksdotter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar