onsdag 11 januari 2012

Inspiration

Här kommer lite inspiration så här i januarimörkret. Text och foto kommer från www.zickermans.se

"Välkomna till Rainbow Family Village! Nog kan man väl verkligen säga att byn gör skäl för sitt namn? Zickermans häpnar och berättar idag en historia om en gammal man som i all sin kreativitet beslutade sig för att göra skillnad – med färg, mönster och figurer i all sin prakt.

Bilderna kommer från en del i staden Taichung i Taiwan. Platsen som idag alltså går under namnet Rainbow Village är ursprungligen en militäranläggning för anhöriga från 1940 och 50-talen. Byn riskerade att rivas, vilket kanhända gjorde att den idag 90-årige Huang Yongfu började måla för ett par år sedan, men informationen om varför han smyckat hela anläggningen så vackert är knapphändig. Zickermans fick tag i Steven Barringer som jobbar som språklärare i Taichung och som tagit alla fantastiska bilder.

– Det lilla jag vet är att Huang Yongfu har bott i byn men att han ursprungligen kommer från Hong Kong. Det sägs att han började måla byn som ett försök att bevara den då det rivs och byggs mycket nytt runt om i Taichung. Eller bara att han tog tillfället i akt att skapa något vackert då byn ju är uttömd och uträknad.

Enligt Steven Barringer kan motiven, figurerna och budskapen vara bilder från Huang Yongfus drömmar. Det lär också vara Huang Yongfu som målat hela byn själv, men det pratas om att han haft viss assistans, berättar Steven.

– Idag är byn ett populärt turistmål, hit vallfärdar även en rad fotografer, vilket man ju kan förstå. Det är också ett väldigt populärt för nygifta från Taichung att komma hit och ta sina bröllopsbilder här.

Borgmästaren i Taichung lär ha gett Huang Yongfu rätt. Rainbow Family Village kommer inte att rivas, den gamle mannen kan alltså andas ut."

Frida Arnqvist Engström

Vill du se mer bilder från byn, gå in på zickermans hemsida.

Annika Eriksdotter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar