torsdag 10 november 2011

Höstlöv och bark

Allhelgonahelgen, är över, mängden ljus på kyrkogården var överväldigande, så mycket värme och kärlek. För er som haft höstlov har skolan börjat, en optimistisk pojke sa till mig häromdagen, höstlovet är slut, men snart är det jullov :)
De sista två gångerna på Skapande verkstad (för mellanstadiet och åk 7) har det målats lerdjur, höstlöv, bakats chokladbollar, täljts i bark, hoppats längdhopp...


För några veckor sedan fick deltagarna plocka löv och lägga i press. Nu är löven lackade och målade till fantasifulla löv. Kanske hänger de i något fönster nu...

I måndags förvandlades barkbitar till...
(PS. Det gick inte åt ett enda plåster när vi täljde.)
fågelkroppar, vingar kommer nästa vecka...
hjärtan...
eller "gubbar" av olika slag, den här täljda gubben får
vara Noa någon vecka.
Här ser du djur som är på resa med Noa på Arken.
Om en vecka, 19/11 äger höstens sista Lördag i ateljén rum, temat är en stilla stund, i den eventuella julstressen. Nästa vecka kommer några smakprov på vad vi kommer att ägna oss åt då.

Inom en inte alltför avlägsen framtid öppnar också utställningen Ankomst, tolv tolkningar av julkrubban i Konsthallen, Hammarö bibliotek. Förskoleklasser, låg och mellanstadieklasser i Hammarö kommun är välkomna att få en guidad visning av utställningen, en inbjudan finns på respektive skola och anmälningarna droppar in, roligt!
Alla ni andra är också välkomna till utställningen såklart! Vernissage är det den 5/12 kl. 17-19, sedan pågår utställningen fram till den 2/1 2012. Mer information om utställningen kommer.
Ha en fortsatt fin dag
Annika Eriksdotter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar