lördag 20 augusti 2011

Hösten 2011


Då var planeringen så gott som klar vad det gäller höstens Inspirationscaféer (några måndagar i Skoghalls kyrka kl. 14-16) och Lördagar i Ateljén (församlingshemmet Arken kl. 10-13).
Det är de tidigare Hantverkscaféerna som vi nu kallar Inspirationscafé, vad är det för skillnad? ja, en skillnad är att min kollega Lena Larsson, diakon i församlingen finns med på måndagarna, vilket är väldigt roligt! I övrigt är väl
skillnaden egentligen bara att höstens caféer har temat FÄRG och innehållet handlar inte bara om olika hantverk utan utgår från de liturgiska färgerna. Precis som förut kommer olika personer till oss och håller ett kortare föredrag, spelar och sjunger för oss... sedan träffas vi över en kopp kaffe i församlingshemmet där samtalet kan fortsätta och virkningarna/stickningarna plockas fram för den som vill. Vilka höstens gäster är presenteras om ett par veckor, det kommer att bli en innehållsrik och inspirerande höst så boka in datumen, 26/9 Grönt, 24/10 Violett, svart, 21/11 Rött, 5/12 vitt, redan nu!

Lördagar i Ateljén fortsätter som vanligt med olika teman:
24/9 tema: Kakor & godis i ull.
22/10 tema: Återbruk, vad kan man göra med en virkad duk?
19/11 tema: En stilla, skapande stund i (den eventuella) julstressen.
(se hur du anmäler dig i spalten till höger) hoppas något tema intresserar dig!

Den 5 december öppnar utställningen Ankomst, 12 tolkningar av julkrubban
i Konsthallen, Hammarö bibliotek. Närmare presentation av utställare och utställningen kommer längre fram. Höstens sista Inspirationscafé kommer att vara ett kombinerat vernissage och äger rum i Konsthallen den 5:e december kl. 17-19.
Det var allt för den här gången, vi hörs!
Annika Eriksdotter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar